LOVE YOUR LIFE















Wednesday, March 30, 2011

kenangan time wat projek..pecah otak rasa

empangan timah tasoh,perlis
 
bila cakap pasal assigment mesti ...budak2 mula pening kepala..sebut je dah mula naek m0Od macam -macam itulah inilah...!!! tapi kalo sebut pasal final project rasa lagi pening kot!! huhuuu...tak terkata!!!
Apa-apa pun kali ni saya nak kongsi sikit la... pasal final projek  saya n the geng!! ...aritu..memang best kot tapi penat la..!!! ye la...wat keje..mesti penat kan??  tapi tak tahu la...nasib markah kitowg macam mane..harap2 yang terbaik lah..ehhehe
kitorg sebenarnya wat projek takde lah besar cangat...tapi okey la...dari takde kan?? nak tahu apa?? mm..pernah dengar tak pasal empangan?? ahaks!! tu lah tajuk kitowg..."EMPANGAN TIMAH TASOH" alaaa...empangan kat perlis tu... xkan xtahu kot!! ad satu je kat situ..huhuu....nak tahu tajuk nyer....jeng!!!  kajian empangan timah tasoh la..!! 
FUH!! first sekali ..nak bagitau...nasib baeklah time present proposal tu..panel terima... kalo x...jenuh kot nak kaut idea baru...!! alhamdullillah...

Hah!! tu dia!! proposal kitowg...dah lusuh dah..huhuu..tak sampai setahun kot!! heehee..tapi yang penting nampak komen panel kat situ...tu makne nyer bukan silap ek!! cuma kene p'betul je (hehee..tak mengaku plak..dah salah!!)


tu pun jenuh nak cari maklumat sana sini...tapi pengalaman tu memang terbaik dari ladang lah..nobody can tanding kitowg...travel around malaysia leh katakan...hehe( yeke?)


hehe!! bukan nak cakaplah...cerita je....siap gi library gi...cari maklumat...tak kira lagi tu library kat poly n perlis...byk tu .. tapi pelik la..sape kat depan tu?? dia ni silap masuk cite ni...(ce citer!!)
kitowg bersyukur sangat coz dapat kerjasama yang baik dari klien,kontraktor n penduduk..huhu..!! you all memang the best lah!! hehee...
xlupe jugak ahli kumpulan kami iaitu juzana jusoh n sulizafarahim...yang wat the great job!! memang kite yang terbaek lah (hehee..pandai2 je puji group sendiri.....)

pewett!! ni lah juzana- UK!!...tah!! tak tahu la...UK dye tu kat ne...biar2!! eh2 budak ni..sakan noh!! maen game la tu!! huhuu...




ahaks!! ni la..suliza sweet!! huhuu..ni sowg lagi...yang tadi si jue duk UK...yang ni tah macam mane pulak leh terlepas kat oversea....musim sonata lak tu....sabar je lah!! kitowg time tu kat library dah..dye kat sini gi..tak aci!!!


n pada parent jugak..gracias n syukron lah...coz bantuan kewangan yang berbillion...hehe...tq mum n dad!!
ni adalah sikit2 gambar2 kitowg gi terjah..geng2 yang terlibat dengan contruction empangan tersebut!!

FIRST lawatan nk gi jmpa pihak yang berkaitan... JPS PERLIS kat empangan.. tpi hari tu hari jumaat....pastu..keesokan dah balik kelantn dah..sehari je kat sana...

hah!! time ni best kot!! coz kitorg diberi peluang untuk lepaskan air dari empangan tu....tgk tu..air dia mengalir laju...huhu

encik ni tunjuk kat kitowg bilik kawalan empangan....bilik ni akan ditukar tak lama lagi dengan peralatan yang lebih canggih...


 en. shahidan ni mmg baik sangat dia bawak kitowg jalan2 di sekitar site empangan tu...siap sembang abis!!

Eh2!..budak 2 owg ni...pantang nampak pakcik tu...nak bodek saja.... hehee (jangan mare)
ni lak gambar dowg tengah wat jalan kat atas empangan tu..


 ni lebih kurang suasana kat empangan tu la.....tapi ni bahagian luar..


 yang ni pulak time pakcik2 tgh wat kerja....aik!! jangan ganggu..gaji downg ni ikut bepa banyak dowg leh wat keje...letih kot!! semua orang melayu n malaysia je yang keje dlm construction ni...no indon!!



 diowg ni siap conteng gi...paras air empangan...hehe!! takut lupe la tu.....


 banyak tul tanah yang nak ditambak kat empangan tu...kata nak meninggikan empangan...memang tinggi la...


ni pow sebahagian kerja-kerja kat empangan tu huhuu....

seharian kitowg kat site tu...campai je pagi kat stesen bas... terus gi site!!...kul8.30pagi.... lepas dengar taklimat dari en shaharuddin kitowg pow round2 la...kat empangan tu...memang lawatan pertama yang terbaik!!

aiyooo!! time kitowg melawat la ikan ni nak mati...banyak lak tu!! bukan sikit...sampai dowg kene wat kajian sebab n punca kejadian...takut ada kaitan dengan pembinaan meninggikan empangan tu.. tpi alhamdullillah ..semua dah ok ...(oit!! wat suspen leh!!)

hah!! ni la..bilik yg ktowg dgr taklimat slide show tu....wah!! nk thu x..ktowg  tiga orang ni...rasa macam ahli lembaga syarikat jer ble duk kt bilik tu...hehe!! terpesona....jgn jelez!!




untuk kali KEDUA lak kitowg gi...jabatan pengaliran dan saliran beris di Alor stor...terbaik lah encik2 kat sana terutamanya en asrul, en hashim...n en ayob yang terhenti2 col tanya macam2 n mengenai status prgrss kitowg punyer kerja...kalah lecture ktowg tu.... tapi sori la..time tu xsempat nak ambil gambar...!! hehee.. time pejumpaan tu kul 10.....balik pow 3 hari macam tu... nasib baik sempat!!...

ni lak time gi jumpa penduduk....letih bangat!! wat Kali KETIGANYA....


ni time wat soal selidik..tengok pakcik tu bersemangat...siap bukak cerita macam2!! pe pow pakcik memang dikategorikan pakcik slumber!! hehee

ni time nak gi terjah umah2 peduduk kampung...penat perjalan..seharian...


terima kasih makcik wat air...hilang kering tekak ni...hehe!! air blackcurnt tu...ribena!!! citarasa tinggi mkcik ni..hehe



untuk kali ke EMPAT kitowg gi pulak jumpa pihak kontraktor...MR Low...n En Mazran..memang dowg ni company besar lah...takot rasa tapi wat muka COOL je hehe...dowg pun banyak cerita n bagi maklumat..thank a lot!! 


hah! ni dah nak antar dah report terakhir...sabar je lah kalo markah sikit ...hehe



apa-apa pow memang best lah wat benda ni..tapi kalo difikirkan balik memang penat gak la...pecah kepala ni...tuhan je yang tahu...
so...kite tunggu je lah result camner...berbaloi or x...wat semua benda ni.....DAH la...hampir setiap minggu balik perlis....patutnyer ..kite dapat cuti untuk wat projek..seminggu... kan?? hehee... kalo kat kolah teknik dulu budak2 nak wat projek...dowg dapat cuti seminggu...tu sekolah....tapi ktowg ni duk IPT...xdapat cuti pow... harap cuti sem...ble lah nak rehat!! haha..nasib2..itulah namanyer pelajar... =)

ni lagu baru dari penyanyi alyah..yang wat pengambaran kat sekitar empang tu...jom layan!! "kisah hati"

layan noh!! tapi sedih la pulak!!!.....