LOVE YOUR LIFE















Monday, June 2, 2014

Isu Tempat Kerja...

Assalammualaikum!
Pagi-pagi ni ..tiba-tiba teringin lak nak menulis! yang pasti ’isu mengenai tempat kerja’ sememangnya bab yang paling tiptop! Mana tak nyer...hampir semua orang ada tempias isu ni termasuklah saya...walaupun cuba di-positifkan!
Ok..sekarang kita terus kepada tujuan penulisan saya. Nak tahu camne saya dapat idea ni? senang cgt! tengok sekeliling! mesti ada satu atau dua yang memamg ada masalah ’isu’ ni...memamg kadang-kadang ia sensitif bagi sesetengah orang terutamanya bos! yer lah..bab kata orang...dulu tak dapat kerja menyibuk cari kerja & sanggup buat semua benda n now...bila dah dapat kerja banyak pula songehnyer! first sekali...tempat kerja! Opppsss... isu ni memang jelas kena kat diriku... ok stop! dah taknak cerita banyak lebar dh...jom terus pada diri ku yang tersangat ada kaitan nyer dan semestinya ada kaitan dengan korang jugak!
ok! tarik nafas panjang-panjang! hembusss! fuhhhh! lega kan...’walaupun’ ...nak dijadikan cerita dulu waktu mula-mula kerja...’korang tahu kan i kerja kat mana dulu? yang tak tahu...pi baca okey!’ dah...takyah mengingatkan pulak kisah yang lalu...hanya kenangan but semua tu still pengalaman berguna.
cerita punyer cerita tak sampai-sampai lagi kisah aku ni...macam tak start langsung..betui tak? masing-masing yang baca mesti tersangat geram sebabnya ceq buat banyak sangat muqadimah! ni lah padahnyer bila mood menulis dah mai walaupun laptop tinggal kat kampung...tapi handset kan ad...zaman dah berteknologi gunakan lah...jangan sia-siakan input dan output anda! (dah apa pulak input n output tu...terlebih canggih lak ayat tu...takowt orang-orang tak faham)~cari kamus ye!
OMGGGGGG! zulaiha....!! dah2! cukup..cukup sudah! cukup sampai disini saja! hehe...intro lagu sikit! kihkih! memang berlebih! mentang2 blog ni blog aku yang punyer! sakan lak! (nampak sangat lama tak menulis!) ok jangan nak rajin menjelar sangat...penat kawan2 nak menbaca.!! heheheheeee..........
Sebenarnya... aku ni dah lama terasa mengenai ’isu’ atau ’bab’ ni...ye lah dari mula aku kerja ’isu’ ni mesti timbul. waktu aku kerja kat kilang yang terlanjak famous tu...memang isu ni tak terpikiq sangat coz time tu otak ni pikir MONEY jer...but now since aku kerja ’suatu tempat tu’ even kontrak..
aura pasal ’isu’ tu melonjak-lonjak! ye lah...selalunyer bab gini berlaku bila wujud satu ’KETIDAKSELESAAN’ korang sendiri tahu kan..apa yang selesa n apa yang TAK selesa. orait kita teruskan lagi tuk step seterusnya...(banyak lah ko punyer step..he he)
Dulu kat perlis boleh terima lagi la sebab kita kerja kontrak ...but now...dah comform ni..kena lak kat KL...(bandaraya teramat tu!) memang tak kena lah ngan jiwa ni..ye memang betui semua tu takdir..tapi...tapi....still nak jugak ubah!  memang tak dapat disangkal semua kat sini best2 ...ada shopping mall besar...sale every month...banyak tempat co0l! nak apa semua ada! tempat.makan pun best! kira semua tempat memang classsss lah! yang nak cari pakwe ’handsome’ pun banyak! (makwe2 lak cantek2...) yang terlebih baik nasib dapat lah bergurau senda ngan artis tiptop...datuk2 datin2...b0s2...dan macam2 lah..
bab kata orang (orang lagi..bila ko pula kata! aduii)...hujan batu di negeri sendiri...hujan emas di negara orang.. mana nak sama ditanah tumpah sendiri...begitu agaknyer status keadaan aku..semua tampak aku. tapi hati siapa yang tahu..keje pun tak ada hal sebenarnya... yang buat hal jiwa ni...nak balik kerja kat perlis..entah ler! takde reason gak tuk tu...tpi...alaaaaa...tak tahu dah ’apo nak dikat0!!
so...ku relakan jiwa...(nyanyi cikit! sedapkan hati) duduk je dulu...mana tau ada rezeki baru menanti...now memang tengah mengaktifkan dan mengaplikasikan aura positif biar sisi terbaik n positif datang. yang penting sekarang bersyukur dengan kehendaknya...Sesunggahnya hanya Dia Maha mengetahui...
*mungkin saja....ada yang sangat2 baik disini untuk saya...redha,yakin,percaya dan usaha!