LOVE YOUR LIFE















Wednesday, September 3, 2014

Majlis Tunang sepupu

TAHNIAH

Yesss! ni cerita minggu lepas! tapi ceq baru nak berkongsi! 31 ogos 2014!! disini lahirnya sebuah cinta ..(cewah!! ayat!)  ni bukan kisah merdeka semata-mata tau! tapi pasal cerita majlis tunang my sepupu yang memang kebam keb0oom kedaboo0mm!!! Alhamdullillah! semua berjalan lancar. Tahniah 'mala ..suka tengok family uollsss!! memang best!! Melayu+Indian+Pakistan+Bangladesh (Woow ..memang impress sangat! ..teruja giler-giler! maybe jugak ni first time kahwin campur wujud dalam family kitowng walaupun sebenarnya 'tok' a.k.a nenek sebelah mak cheq memang mix pakistan .. kira moyang kitowng memang orang pakistan cuba 'aku' ni jer tak dapat tempias pakistan kalo tak ..mesti mata ku coklat dah macam dowg ++ hidung macung lagi! ..kelasss kau!! huhu!

Nak dijadikan cerita plan nak gi majlis tunang ni memang dah start time raya aidilfitri hari tu lagi! nampak tak plan tersangat baik coz nak gi terjah rumah dowg ni ramai-ramai! last-last ramai lak yang mem'busy' so kitowg adik beradik, sanak saudara pergi sana asing-asing kecuali maksu+makcik +3 orang anak nyer ..terjoin skali dengan diriku! almaklumlah ..cheq ni driver sampingan.. time dowg ngantuk aku lah yang mem'driver nyer ..walaupun mata ku pun kuyu butttt... muka ku ..ku kuatkan dengan senyuman & positive thinking!! yeahh! maybe sebab tu jugaklah aku dapat lebih sikit kekuatan dari downg!! kan!.. yang penting depa ni lena sakan dalam kete! dah sesat baru dowg kalut nak bangun ye!! hehe ..
mujur 'pakcik' call kitowg 'on time' kalo tak sesat lagi jauh lah jawab nyer!! .

ini lah maksu + makcik n anak2 dara nye!! yang merah tu my mak lang! memang cantik kan!!

Akhirnya kitowg sampai jugak Pekan,Pahang jam 12 tengah malam, memang tengah malam betul lah jawapnyer ..dari kul 5 petang sampai 12 tengah malam, korang boleh bayangkan tak berapa jam? padahal dari kl jer pun! walaupun hari sabtu .. tapi tak pelik lah kalo time tu kat kl jem .. (memang jem giler kot)  mungkin sebab merdeka day kottt!!  kecuali lepas tol gombak tu.. time tu kereta reda lah ckit walaupun.. kereta penuh jugak lah.. memang dowg ramai-ramai ni nak gi terjah genting kot! almaklumlah cuti merdeka.. merdeka sungguh lah!! tapi mujur time balik dalam 3-4 jam jer perjalanan .lega sikit! & de best part.. time balik diriku banyak relax coz maksu aku dengan rela hati jadi driver sepenuh masa. kua! kua! hehe ...

Sampai rumah Makngah  malam tu ..terus belasah nasi impit + redang.. memang kitowg tengah lapar sangat! almaklum ..jalan jauh! (sangat lah :P) .. n yang penting, makngah aku dah siap book homestay kat kitowg ..memang kaw kaw berganda lah ceria. mula bajet nak stay kat mana-mana hotel tapi dah dapat free 'penginapan' apa lagi.. memang tidoq lena la.. kan!!

Pagi tu sampai memang semua dah settle ...

tempat makan tetamu-tetamu khas  .. rakyat jelata makan kat khemah yang disediakan nyer ..makan buffer +adik beradik makan kat dalam rumah ..yang tak muat duduk lah mana pun .. hehe!

de best thing tentang majlis ni .. akhirnya aku baru kenal mak saudara non-muslim yang berbangsa india. memang cantik-cantik dowg ni! sari dowg woow ..tak ley kata apa! terkedu cheq! mujuq dowg ni bukan jenis sombong! siap cheq kena makan ladu lagi!! muruku tu memang faberet dah!!

hantar belah perempuan to lelaki .. sweet

pelamin ni memang exclusive! orang astro siap pasangkan comey2 lagi! kami ni yang ramai-ramai nak sentuh pun takut.. hehe! padahal tuan badan okey jer..

Yeah! berebut makan! nasi beriani ++ lauk pelbagai! memang sedap hingga menjilat jari ..licin pinggan ..siap tambah bagai+++ bawa balik lagi! kihkih! (buat malu ja.. haha) --- cheq yang tudung kuning tu ..nampak tak? selebeh sikit time tu..haha!

sweet couple!! tahniah! seorang cantik, seorang hensem! memang sama padan! beruntung uuuu!! moga cepat-cepat naik jinjang pelamin.








Apapun tahniah mala! happy tengok you & family happy! tambah lak ramai yang datang! yang penting tak kira agama, bangsa & negara .. korang celebrate sama-sama & tak berat sebelah! semuanya baik-baik belaka! ini lah dikatakan 'status tidak menutup kebaikan sebenar'. tahniah happy untuk korang & tak lupa 'makdak' yang belanja 'kepok lekor +satar'

Thank you ..love you all!!!

Laddu .. bley tahan lah rasa nyer.. tapi tekak cheq jenuh nak telan mula tu.. but akhirnya rasanye not bad

selain kepok lekor kat pekan, pahang ni .. satar ni memang faberet ku..