LOVE YOUR LIFE















Tuesday, September 2, 2014

Makin hari makin tak terurus diriku ini ..

Alahaii ..macam-macam sekarang ni! huhu .. (mengeluh cikit!)

Bukan apa, bukan diri sendiri jer perasan, kawan-kawan, saudara mara, parent ..lagi-lagi mak 'kita' ..memang tersangat perasan aku ni semakin hari semakin dah tak terurus! Oooh! apakah yang terjadi! memang pelik bin ajaib! sekelip mata 'mylife' jadi tunggang langgang ..ambik k0 ejaan betui ke tak tu! hehe..

Yelaaa ..mana edak nyer!! ate kawe duk sini, tak sempat nak mengurus diri! macam mna tu?? macam mana nak urus orang laen?? kua.. kua.. (memang penuh tanda soal). nak kata buzy bebenor tu memang tidak! tapi....................... (panjang sikit memikir tapi tu ....)

Tapi itu lah, masa memang menyerabutkan kepala kat sini. jem lah, keje lah.. itu belum lagi nak start menulis & start online 'biz' yang lama ditinggalkan tu.. memang tak lah sekarang ni!! makkkk! tolong ceq ni!!! muka pun tak terurus dah.. dah tak sempat dah nak bermekap mesra kat muka ni sampai abis berparut bagai! ohhh! my muka please pulangkan my real muka!!  eeeh..sambung study lagi... ooooyy!!!

Stress? memang tak stress.. cuma itu lah, bila hidup ni dah bertambah komitment nyer lebey +++ dengan family, mak saudara, sepupu sepapat ni .. memang tak boleh cakap apa. bukan mengeluh or tak suka! diriku ni memang bersyukur dapat tolong dowg ni .. but, i need my time! masa untuk diri sendiri. masa untuk merasa macam orang laen rasa .. gi je jalan--- gi makan-makan ... macam dulu-dulu! tua kah aku? untuk tak 'enjoy'??? OOOOOH!! OH!!! ..memang tak terbayang. kalo hidup ku ini terus menerus begini!!! aaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrr...!!!

Sesi luah perasaan. Yess memang nak luah perasaan kat blog ni. aku rasa susah jugak hidup menumpang rumah 'mak saudara' !!! bukan apa .. dah macam makcik-makcik dah aku ni! Aaaah! 'apa ni??" tengah melepaskan geramkah??? NOOO.. BUKAN! cumaa..memikirkan masa depan yang ceq dah plan. setakat ni semua berjalan lancar & tersusun ikut 'dream list' dari 2011. Now.. tinggal 1 step to my dream but .. ada beberapa benda lagi nak kena beres kan dulu! .

dalam nak sampai dream list yang last tu... memang banyak dream2 kecil nak kena kaut jugak! pluss dream extra.. oh! memang banyak... sedozen+++ dalam kepala ni!!! harap impian dan harapan jadi kenyataan!!InsyaAllah! saya sentiasa percaya dengan takdir!!!

okey lah ..stop sampai disini ..next kita jumpa lagi!!